Beogradski Jazz Festival 2019

Beogradski Jazz Festival 2019

Beogradski Jazz Festival 2019

via @bgjazzfest

Rastko Obradović Quartet

23.10.2019 - DOB AMERIKANA - 22.30h

Rastko Obradović prvi put je privukao pažnju ljubitelja džeza još kao srednjoškolac, pojavljujući se povremeno na džem-sešnima u legendarnom klubu „Čekaonica“. Odsek za džez u SMŠ „Stanković“ završio je za samo dve godine (danas predaje u ovoj školi). Godine 2013. prvi put je učestvovao u glavnom programu Beogradskog džez festivala, kao član saksofonske sekcije Big benda RTS, a godinu dana kasnije nastupio je sa sastavom Serbian Jazz, BRE!. Posle srednje škole otišao je na studije u Oslo, gde je formirao kvartet sa kolegama. Muziku opisuje kao mešavinu klasike, džeza, balkanskog i norveškog folka. Njihov prvi album biće premijerno predstavljen na 35. Beogradskom džez festivalu. Inače već ima objavljen EP u duu sa pijanistom Bojanom Zulfikarpašićem, a sa sastavom Schime Trio nastupio je 2018. na festivalima u Mersu (Nemačka) i Marsijaku (Francuska), na finalnom koncertu Euroradio Jazz Competition. Tom prilikom ostavio je toliko snažan utisak na žiri, da je prošle jeseni ušao u Euroradio Jazz Orchestra, po pozivu urednika orkestra.

Nastup Rastko Obradović Quarteta na Beogradskom džez festivalu je ujedno i promocija prvog albuma kvarteta pod nazivom „The Northern Experience“ a koji će 27. oktobra 2019. biti objavljen za izdavačku kuću AMP Music and Records iz Norveške. Album je snimljen krajem 2018. godine u „Future Nature Sound“ studiju u Pančevu uz podršku SOKOJ-a i organizacije Multikultivator.

Rastko Obradović je proglašen za najboljeg mladog muzičara u 2019. godini od strane Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije.

Organizator

Pokrovitelji festivala

Prijatelji festivala

Festival podržali

Medijski partneri